Potrzebujemy:
- 100ml wody
- 1 opakowanie galaretki
W 100ml gorącej wody rozpuścić galaretkę. Galaretka bardzo szybko stygnie. Można ją na pół godziny wstawić do lodówki, po wyjęciu nie roztopi się.
Miłego czarowania kolorami i smakami, a także kształtami w gotowych silikonowych foremkach :) Polecamy !
Łałłłłłłłłłłł! takie to proste! dzisiaj robieeee!!:D
OdpowiedzUsuńtylko nie mam foremek najwyżej beda kwadraciki.
Nie wiedzialam ze tak mozna zelki zrobic!
A w czym zdrowsza jest galaretka w proszku od kupnych żelków? Taka sama chemia.
OdpowiedzUsuńdokładnie, wybaczcie dziewczyny ale gdybyscie zrobiły galaretke ze swiezego soku owocowego czy warzywnego (np. z marchwi - jest naturalnie slodka) i zelatyny to bym rozumiała, ze te zelki sa zdrowsze od tych kupnych. A to, ze zelki były cytrynowe nie znaczy, ze miały cokolwiek wspolnego z cytryna, dodano to tej galaretki takie same sztuczne barwniki i aromaty jak w normalnych zelkach.
Usuń