Troszkę świątecznie :)

Dawno nie było nic kulinarnego. Dziś przedstawię muffinki makowo - cytrynowe. Mogą być słodką przekąską na święta.


Przepis:
2 szklanki koncentratu mąki krakowskiej
1 szklanka mąki z tapioki
1 szklanka mąki kukurydzianej
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia Balviten
2 szklanki mleka ryżowego z wapniem
3 łyżki octu
skórka starata z jednej cytrynki
6 łyżek maku

Od razu napiszę, że przy zwykłej mące pszennej wystarczą 3 szklanki, ale mąka bezglutenowa jest lekka i jakbym nie dodała czwartej szklanki mąki to nic by nie wyszło, było tak rzadkie jak woda. Z czwartą szklanką wyszło super :)

Suche składniki wymieszać, dodać mokre. Nakładać do papilotek i piec 20 minut w temperaturze 180°C. Ciasta wystarcza na 24 mufinki :)

1 komentarz:

UWAGA!!!
Komentarz nic nie kosztuje :P Skusisz się?? :)