Och czekamy na wiosnę, czekamy. Aby uprzyjemnić sobie oczekiwanie zielonego szukamy także w jedzeniu. Dziś zupka z zielonego groszku.
Składniki:
2 szklanki zielonego mrożonego groszku
2 łyżki margaryny bezmlecznej
sól i pieprz do smaku
1 kromka chleba glutenowego lub bezglutenowego
Na parę wrzucić groszek zielony. Po ugotowaniu dodać margarynę bezmleczną , sól i pieprz. Wszystko zblenderować i rozrzedzić wodą z gotowania.
Na patelnię wrzucić pokrojony w kosteczkę chlebek i zrobić grzanki.
Zupka do talerza, a na zupkę grzanki. Pycha. Smacznego!
U nas w domu stanowczo brakuje wielbicieli groszku xD
OdpowiedzUsuńczyli to taka zupka weganska... bardzo mi sie podoba ten pomysl. sprobujemy!
OdpowiedzUsuńUwielbiam groszek :) Nikuś niestety nie bardzo :(
OdpowiedzUsuńnapewno jest pyszna przypomina troszke z wyglądu brokułową którą uwielbiam!!!
OdpowiedzUsuń