Pewnego grudniowego popołudnia oglądałam TV, a konkretnie Kuchnię TV . Dwaj panowie robili dwie wersje owoców pod kruszonką, znanego angielskiego deseru. Narobili mi takie apetytu na to danie, że jak tylko skończył się program pobiegłam do kuchni i zrobiłam swoją wersję :)
Przepis jest prosty:
1/2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki maki pszennej zwykłej
1/2 szklanki cukru
1/2 margaryny bezmlecznej ( "Tortowa" z Biedronki)
owoce, jakie kto ma - u nas to były jabłka i kilka plastrów ananasa z puszki
Owoce pokrojone poddusić na paletni, z reszty składników zrobić kruszonkę. Owoce wyłożyć na blaszce, najlepiej z nieprzywierającym dnem i posypać kruszonką. Piec 30 minut w 180 stopniach.
Proponuję na ciepło i na zimno.
Smacznego!
oooo właśnie ostatnio miałam ochotę coś takiego zrobić :-)
OdpowiedzUsuńKusisz, oj kusisz... A ja na diecie akurat :P
OdpowiedzUsuńmuszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuń