Owoce pod kruszonką

Pewnego grudniowego popołudnia oglądałam TV, a konkretnie Kuchnię TV . Dwaj panowie robili dwie  wersje owoców pod kruszonką, znanego angielskiego deseru. Narobili mi takie apetytu na to danie, że jak tylko skończył się program pobiegłam do kuchni i zrobiłam swoją wersję :)



Przepis jest prosty:
1/2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki maki pszennej zwykłej
1/2 szklanki cukru
1/2 margaryny bezmlecznej ( "Tortowa" z Biedronki)
owoce, jakie kto ma - u nas to były jabłka i kilka plastrów ananasa z puszki

Owoce pokrojone poddusić na paletni, z reszty składników zrobić kruszonkę. Owoce wyłożyć na blaszce, najlepiej z nieprzywierającym dnem i posypać kruszonką. Piec 30 minut w 180 stopniach.
Proponuję na ciepło i na zimno.

Smacznego!

3 komentarze:

UWAGA!!!
Komentarz nic nie kosztuje :P Skusisz się?? :)