Zastąpienie dziecku słodyczy w diecie bez mlecznej i bez jajecznej to pestka. Przy braku glutenu jest już bardzo trudno. Człowiek dwoi się i troi, aż zrobi "miodowniki" - nazwę wymyśliła Zuzka :) Polecam także dzieciom i dorosłym bez alergii, bo to zdrowa przekąska, do tego przepyszna.
Potrzebujemy:
- 4 łyżki sztucznego miodu ( może być miód prawdziwy, syrop z agawy, melasa, słód)
- 1 łyżka margaryny bez mlecznej
- 100g mielonych migdałów
- 1 filiżanka (o poj. 200ml) prażonego amarantusa (poppingu)
- 3 łyżki karobu- mączki chleba świętojańskiego ( może być kakao, ale karob jest subtelniejszy w smaku)
Miód z margaryną lekko podgrzać, dodać popping i mielone migdały. Wszystko wymieszać i odstawić do ostudzenia. Następnie lepić kulki. Do miski wsypać karob i turlać w nim kulki. Pycha.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
UWAGA!!!
Komentarz nic nie kosztuje :P Skusisz się?? :)