Amarantusowe kulki

Zastąpienie dziecku słodyczy w diecie bez mlecznej i bez jajecznej to pestka. Przy braku glutenu jest już bardzo trudno. Człowiek dwoi się i troi, aż zrobi "miodowniki" - nazwę wymyśliła Zuzka :) Polecam także dzieciom i dorosłym bez alergii, bo to zdrowa przekąska, do tego przepyszna.


Potrzebujemy:
  • 4 łyżki sztucznego miodu ( może być miód prawdziwy, syrop z agawy, melasa, słód)
  • 1 łyżka margaryny bez mlecznej
  • 100g mielonych migdałów
  • 1 filiżanka (o poj. 200ml) prażonego amarantusa (poppingu)
  •  3 łyżki karobu- mączki chleba świętojańskiego ( może być kakao, ale karob jest subtelniejszy w smaku)

Miód z margaryną lekko podgrzać, dodać popping i mielone migdały. Wszystko wymieszać i odstawić do ostudzenia. Następnie lepić kulki. Do miski wsypać karob i turlać w nim kulki. Pycha.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

UWAGA!!!
Komentarz nic nie kosztuje :P Skusisz się?? :)