Kasza jaglana z borówkami

Odkąd Zuza jest " bez glutenem" ukochała sobie kasze jaglaną. Je ją  codziennie, więc kombinuję, by smakowała co rusz inaczej.Ostatnio podałam jej ją tak:




Potrzebujemy:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej surowej
  • 1 i 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 4 łyżki mleka ryżowego w proszku
  • garść borówek

Do gotującej się wody dodać mleko i cukier. Następnie kaszę na sitku przelać ciepłą wodą pod kranem ( nie będzie gorzka) i wrzucić do mleka. Zmniejszyć gaz na minimum i zostać do momentu aż kasza zgęstnieje, nie mieszać, będzie fajnie sypka. Po ugotowaniu wylać kaszę do miseczki i posypać borówkami. Mniam, polecam !


1 komentarz:

  1. my lubimy kaszę ale w zupie i z gulaszem, raz podałam z owocami to nie chciała ale może z jagodami się skusi

    OdpowiedzUsuń

UWAGA!!!
Komentarz nic nie kosztuje :P Skusisz się?? :)