Wafle z kremem karobowym

Krem pyszny, podpatrzony na Pysznej diecie i oczywiście zmodyfikowany przeze mnie.

Potrzebujemy: 
- wafle (u nas bezglutenowe)
- kostka margaryny (u nas bezmleczna - musi być taka żeby stwardniała kiedy się ostudzi)
- 8 łyżek cukru
- 4 łyżki karobu - mączki chleba świętojańskiego ( może być kakao tyle, że 8 łyżek)
- 2 łyżki wody
- 8 łyżek mleka sojowego w proszku
- 2 łyżki mąki orzechowej ( z orzechów arachidowych)

 Margarynę rozpuścić, dodać po kolei wszystkie składniki i dokładnie je wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Ostudzić. Następnie przełożyć wafle. Jeżeli się da :), odstawić do momentu aż masa się wchłonie i po części stwardnieje. U nas nie dało rady. Pokroiłam na szybko, wafle w między czasie jak znikały osiągały poprawną konsystencję :)
Wafle cudne. Polecam ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

UWAGA!!!
Komentarz nic nie kosztuje :P Skusisz się?? :)