Kubusiowy kisiel

Zuzanka poprosiła o kisiel, niestety jak poprzednio :)  sklepowego nie miałam, więc kombinowałam. I tak powstał kisiel  z Kubusia.



Oto przepis:
60ml Kubusia ( u nas jabłkowo-marchewkowo-brzoskwiniowy)
sok wyciśnięty z jednej połówki pomarańczy
160 ml wody
cukier trzcinowy do smaku - u nas 2 łyżki
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Kubusia ze 100ml wody, sokiem i cukrem  zagotować. Pozostałe 60ml wody wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do gotującego się Kubusia. Mieszać aż zgęstnieje i zacznie lekko bulgotać.
Wyszedł pyszny. Aksamitny w konsystencji i smaku :)

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Dziś kupiłam dużego "Kubusia", więc może spróbujemy ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja na Kubusiu robię krem do tortów ;-)

    OdpowiedzUsuń

UWAGA!!!
Komentarz nic nie kosztuje :P Skusisz się?? :)