Mufiny jabłkowe

Dziś proponuję muffinki jabłkowe. Z obecnych owoców jabłka wydają się być jako nieliczne wolne od konserwantów pomagających dotrzeć innym owocom do nas przez morza :) . Wybierajmy oczywiście tylko te, na których widnieje informacja kraj pochodzenia : Polska. Dla alergików to ważne, bo bardzo często nie uczula sam owoc ale  to czym jest on spryskany.




Przepis:
1,5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mąki orkiszowej
1 szklanka cukru
3 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
12 łyżek oleju
2 szklanki startych jabłek
1 szklanka soku jabłkowego

Wszystkie suche składniki wymieszać, potem dodać mokre. Piec 20 minut w 180 stopniach.

Smacznego!


2 komentarze:

  1. Nawet nie wiedziałam, że alergicy mogą mieć takie problemy z jabłkami :O

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis brzmi smacznie, zapewne spróbujemy. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

UWAGA!!!
Komentarz nic nie kosztuje :P Skusisz się?? :)