Cynamonowe zawijaski

Bardzo dziękuję za fantastyczne zaanonsowanie mnie na Babylandii. Mam nadzieję, że koleżanki, które mnie przyjęły będą równie zadowolone z nowej współpracy jak ja, a rodzice dzieci alergicznych skorzystają z przepisów dla alergików. Żywię także nadzieję, że mój wkład w blog nie skończy się na samym gotowaniu :-)

Na początek cynamonowe zawijaski.


Oto przepis:

1 opakowanie ciasta francuskiego biedronkowego
2 łyżeczki cynamonu
1/4 margaryny bezmlecznej
3 łyżki cukru

Margarynę rozpuścić w garnuszku, dodać cukier i cynamon. Ciasto rozłożyć i przekroić na dwie równe części. Na cieście rozsmarować powstałą "masę". Zwijać każdy pasek w rulonik z osobna. Następnie pociąć na kawałki wielkości 1,5 cm. Piec przez 10-15 minut w 180 stopniach. Oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Wygląda pysznie! Ogólnie uwielbiam wszystko co cynamonowe, więc na pewno skorzystam z przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale smaczne powitanie... mniam... :)

    OdpowiedzUsuń

UWAGA!!!
Komentarz nic nie kosztuje :P Skusisz się?? :)